perjantai 16. elokuuta 2019

Koululaiset museolla

Syksyn koululaispäivät on taas taputeltu kasaan, kolmen päivän aikana meitä kävi ilahduttamassa parisataa evijärveläistä alakoululaista! Koululaispäivillä on jo pitkä perinne täällä Väinöntalolla ja joka vuosi vaihtuva teemaeläin on monelle varmaankin se käynnin kohokohta. Tänä vuonna teemana oli metsästys ja koirat.
Olemme alusta asti tehneet yhteistyötä MTK Evijärven sekä Evijärven 4H-yhdistyksen kanssa. Tänä vuonna meillä oli myös mukana Evijärven metsästysyhdistys, joka olikin järjestänyt paljon mielenkiintoista ohjelmaa koululaisille ja paikalla oli myös joka päivä paljon erilaisia metsästyskoiria.
Lapset saivat metsästäjiltä aimo annoksen tietoa nykypäivän metsästyksestä, metsästyskoirien käytöstä ja riistaeläimistä. Pääsipä kilttejä metsästyskoiria rapsuttelemaankin.

Koululaispäiville oli museon Niina-emäntä keittänyt myös metsästäjänkeiton, jota lapset pääsivät maistelemaan, samalla kun he seurailivat Niina-emännän ruuanlaittopuuhia tuvan suuren piisin ja leivinuunin äärellä.

Tutuksi tulivat myös entisaikojen metsästystaiat ja vanhat pyyntitavat ja -välineet museon Tanja-oppaan johdolla ja lopuksi oli tietenkin perinteinen askartelupiste josta vastasi Evijärven 4H-yhdistyksen Hanna Honkaniemi.
Kuvat Hanna Honkaniemi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti