tiistai 4. heinäkuuta 2023

Väinöntalon alkukesä 2023

Väinöntalon kesä on jo kovassa vauhdissa, ja kesäkuussa ehti tapahtua jo kaikenlaista!

Museo avasi ovensa kesäksi kesäkuun ensimmäisenä päivänä, jolloin museoon pääsi ilman pääsymaksua. Museon myymälä Muorin puoti tarjosi kävijöille avajaisten kunniaksi avajaistarjouksia.

Avoimet kylät -päivä järjestettiin 10.6. Väinöntalolla. Ohjelmassa oli jos jonkinlaista, muun muassa kirppismyyntiä, vanhoja paperinukkeja, nyplättyjä pitsiliinoja, musiikkia ja piirrustuskurssi. Kaunis sää palveli vierailijoita, ja paikalle löysikin mukavasti iloista väkeä.
Museolla nähtiin, miten pitsinnypläys onnistuu. Esillä oli myös valmiita mallikappaleita vierailijoiden ihasteltavaksi.Näytillä oli myös vaikuttava kokoelma paperinukkeja. Entisaikoina paperinukke oli helposti lähestyttävä lelu, sillä se ei vaatinut paljon materiaalia.


Juhannuspäivänä 24.6. vietettiin kesänäyttelyn 2023 avajaisia. Tämän vuoden kesänäyttelyn aihe on lammas, ja näyttelyssä on esillä Marjaana Hinkan lammasaiheista taidetta sekä useiden naisten taidokaita käsitöitä. Tänä vuonna kesänäyttelyn kunniaksi museolla on myös erityisvieraita: pässit Urho ja Pilkku ovat kesäasukkaina museon pihassa! Avajaispuheessaan Marjaana Hinkka kertoi lampaiden merkityksestä hänen perheensä elämään ja korosti luontosuhteen säilyttämistä myös nykyaikana. Hänen taideteoksensa heijastavat hänen suhdettaan lampaisiin, ja teoksiin pystyy tutustumaan koko kesän ajan Väinöntalon yläkerrassa.
Näyttelyssä on taideteoksien lisäksi esillä lampaiden villasta tehtyjä käsitöitä.


Kuvassa Marjaana Hinkka (vasen), taka-alalla Urho ja Pilkku. Urhoa ja Pilkkua pääsee tapaamaan ja silittämään museon alapihassa. Vierailevana tähtenä museolla kukko nimeltä Herra Tankki.


Väinöntalon kesästä voit lukea myös Pietarsaaren Sanomien lehtiartikkelista.

Kesäkuussa Väinöntalon YouTube-kanavalla julkaistiin myös kolmiosainen Väinön jalanjäljissä -videosarja, jossa tutustutaan ja valmistetaan entisaikojen puutöitä. Väinöntalon etelätuvassa on myös esillä videosarjassa valmistetut esineet sekä tietoa esineistä ja niiden valmistuksesta.Ylhäällä Väinön jalanjäljissä -sarjan videot. Video löytyvät museon YouTube-kanavalta, josta löytyy myös muuta mielenkiintoista katsottavaa! 
 
Videosarjan esineitä esillä etelätuvassa.
 
 
Kesää on vielä reippaasti jäljellä, ja Väinöntalolla järjestetään mielenkiintoisia tapahtumia! Tulossa on vielä esimerkiksi Eino Leinon päivänä järjestettävä runoilta. Ajankohtaista tietoa tulevista tapahtumista löydät museon sosiaalisen median kanavista Facebookista ja Instagramista.

Nähdään museolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti