keskiviikko 11. elokuuta 2021

Kesänäyttelyt 2021

Tänä kesänä Väinöntalolla on voinut tutustua entisajan talonpojan arkeen Talonpoikain elämää -näyttelyssä sekä vanhoihin astioihin Ihanat vanhat astiat -näyttelyssä.

Alakerran Talonpoikain elämää -näyttelyssä on esillä samalla nimellä kulkeviin dokumenttielokuviin liittyvää esineistöä. Näyttelyssä pääsee tutustumaan mm. pellavankäsittelyyn, entisajan auroihin sekä ihailemaan karttoja menneiltä vuosisadoilta. Talonpoikain elämää -näyttely on toteutettu osana Väinöntalo eläväksi -hanketta, johon voit tutustua tarkemmin hankkeen sivuilla: talonpoikainelamaa.fi . Dokumenttielokuvat löytyvät Väinöntalon youtube-kanavalta (Väinöntalo), mutta niiden katselu onnistuu myös näyttelyyn tutustumisen yhteydessä.

Yläkerran Ihanat vanhat astiat -näyttelyssä pääsee puolestaan ihastumaan vanhoihin astioihin. Näyttely koostuu pääosin Arabian astioista eri vuosikymmeniltä, mutta on mukaan mahtunut myös muun muassa suomalaista lasia. Laajin näyttelyn astiastoista on Arabian punainen Maisema, jonka on suunnitellut Reinhard Richter. Näyttelystä löytyy myös esimerkiksi Arabian Pekka-kuvioisilla astioilla toteutettu kattaus, jonka moni vierailija on muistanut lapsuudestaan.

Jos näyttelyt ovat toistaiseksi jääneet sinulta välistä, ei hätää, vielä ehtii - Väinöntalo on vuonna 2021 auki 15.9. asti. Tervetuloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti