perjantai 17. kesäkuuta 2016

Museolla tapahtuu paljon!

Väinöntalon Alperintupa sai kuluneena viikonloppuna uutta punaa poskiinsa. Kiitos pienelle mutta sitäkin tehokkaammalle hurjapäiden joukolle, joka uskaltautui museotalon jopa liki kymmeneen metriin kohoavalle katonharjalle saakka maalisankojensa kanssa!

Museolle on hyvää vauhtia rakentumassa myöskin talkoilla uusi näyttämö Evijärven Harrastajateatterin kesänäytelmään varten. 

Lue lisää näytelmästä TÄSTÄ LINKISTÄMuseo osallistui myöskin Avoimet kylät -teemapäivän merkeissä järjestettyyn pihakirppiskierrokseen.

Viikonlopun kehruukurssilla lampaanvillat saivat kyytiä, kun ahkerat kurssilaiset harjoittelivat villan karstausta, langan kehräystä ja langan kertaamista.
Kurssin järjesti Järvilakeuden kansalaisopisto ja artikkelin kuvat otti Aana Vainio, joka tuleekin seuraavaksi pitämään museolla kurssin villalankojen perinnevärjäyksestä kasveilla 1.–2.7. Ilmoittaudu mukaan TÄSSÄ LINKISSÄ!
1 kommentti:

  1. Hei! Olen käynyt teillä vuonna 1982...todisteena siitä IHANA keltainen kukkopilli, joka on valitettavasti muuttojen yhteydessä kolhuja saanut. Mutta se on myös esine, joka on seurannut minua AINA kun olen jonnekin muuttanut...eli tärkeästä esineestä on kyse!
    Mummulani oli Evijärvellä ja vietin paljon lomia siellä (asun Keski-Suomessa)...ikävä on kova niille seuduille.

    VastaaPoista