tiistai 5. kesäkuuta 2018

Museokesä on taas avattu!

Väinöntalon museo on taas avannut ovensa pitkän talven jälkeen. Virallisia avajaisia vietettiin 16.5. ja nyt tulevana lauantaina 9.6. Väinöntalo on mukana avoimet kylät-päivässä. Museon pihamaalla on suosittu pihakirppis, jonne voi ilmoittautua myyjäksi soittamalla museolle puh. 044 76 99 113. Kaikkien kirppismyyjien kesken arvotaan liput Väinöntalon kesäteatterin näytökseen, joten nyt kannattaa olla asialla, kaiken lisäksi myyntipaikka on sinulle ilmainen!
Avoimet kylät-päivänä museolla palvelee perinteiseen tapaan myös museon kahvila, josta saa mm. herkullista raparperipiirakkaa. Myös Muorin Puoti on avoinna, sieltä herkkusuille karkit, limut, jätskit ja muut ihanat tuliaiset, muorikin on luvannut laittaa puotiinsa hyviä tarjouksia!

Kesän mittaan museolla on taas luvassa monenlaista tapahtumaa. Juhannukselta avataan uusi mielenkiintoinen kesänäyttely Kansa pukeutuu - Muodin vuosikymmenet. Näyttelyssä on esillä vaatteita ja asusteita 1800-luvulta 1970-luvulle, melkoinen aikahyppy luvassa siis!
Myös uusi aitta avataan yleisölle, kun pitkään varastotilana toiminut jyväaitta aukaisee ovensa. Aitta kunnostettiin viime kesänä kun saimme museolle lahjoituksena suuren hirrestä veistetyn jyvälaarin. Näin saimme vihdoin viljan käsittelyyn ja puintiin liittyvää esineistöä esille.

Ja tottakai luvassa on myös kesäteatteria! Evijärven harrastajateatteri esittää näytelmän Kuuma linja - Hot line, jonka ensi-ilta on 29.6. Seuraa ilmoittelua paikallislehdissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti