sunnuntai 21. elokuuta 2016

Koululaispäivillä riitti vilinää ja vilskettä

Evijärven alakoululaiset vierailivat tuttuun tapaan Väinöntalon jo perinteeksi muodostuneilla koululaispäivillä. Koululaispäivien teema vaihtelee vuosittain ja tänä vuonna Väinö Tuomaalan juhlavuoden kunniaksi perehdyttiin itse museoon. Yleensä pääteemana on ollut jokin kotieläin jota on lähestytty niin historian kuin nykyhetken kautta.

Koululaiset kiersivät ryhmissä museoalueella olevat neljä eri toimintapistettä läpi.

Museon omilla toimintapisteillä esiteltiin 1800-luvun talonpojan elämää Väinöntalon kokoelmien kautta. Lapset saivat opastetun museokierroksen sisällä Alperintuvassa sekä ulkona museon aitoissa ja muissa rakennuksissa.

Koululaispäivien toinen pääteema oli kana kotieläimenä. Mtk Evijärven ahkerat naiset Heli ja Hannele esittelivät siipikarjaa, sen hoitoa ja siitä saatavia tuotteita. Evijärven 4H-yhdistyksen Hanna taas askarteli lasten kanssa sulkakynät.
Koululaiset pääsivät myös maistelemaan herkullista pannukakkua, jossa yhtenä ainesosana oli, yllätys yllätys, tietenkin kananmuna. Ja olihan paikalla tietenkin ihka oikeita kanojakin, joille sitten keksittiin viikon aikana roppakaupalla nimiä.

Museolla vierailleet araucana-rotuiset lemmikkikana ja -kukko saivat lopulta nimekseen Tirppa ja Timppa. Timppa-kukko nuoresta iästä ja alkavasta äänenmurroksesta huolimatta yritti kovasti kiekua, tosin se vähän ujosteli lapsia ja säästi kiekumiskokeilut aina ruokatunnille kun vain henkilökunta oli sitä kuulemassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti